Deveti rehabilitacijski oddih v Strunjanu, 2021

Po lanskoletnem nenačrtovanem premoru zaradi covida smo se letos že devetič udeležili rehabilitacijskega oddiha v klimatskem zdravilišču Talaso Strunjan, ki nam ga vsako leto pomagajo organizirati Terme Krka Novo mesto.

Ta destinacija je v resnici postala naša stalnica. Letos se je udeležilo rekordno število članov, kar 43 nas je bilo. Z nami so bili člani, ki se udeležujejo vsako leto, nekaj je bilo takih, ki so se do zdaj udeležili nekajkrat, veliko pa je bilo tudi novih.

Udeleženci letovanja smo se kot vedno doslej prvi dan zbrali v sejni sobi na hotelski dobrodošlici in najprej z minuto molka počastili spomin na nedavno umrlega predsednika DPABS Mirka Trillerja, ki ga prav vsi, tudi osebje hotela, močno pogrešamo.

Potem smo prejeli pisni seznam aktivnosti, udeležencem pa sem prenesla tudi sporočilo in želje po prijetnem oddihu novega predsednika društva, Marjana Fortune.

Rehabilitacijski oddih je, kljub še vedno zaostrenim pogojem, minil v prijetnem ozračju. Prav vsi udeleženci so se še enkrat osebno zahvalili društvu in poudarili, da je zahvala namenjena tudi osebju v hotelu Svoboda, prijaznosti njihovega novega direktorja Kristijana Perniča ter naši animatorki in vodički Klavdiji Moškon Belina za vodenje dihalne vadbe na obali, nordijske hoje in pri organizaciji obiska vinske fontane v Marezigah, kjer smo preživeli enkratno popoldne. Vsi udeleženci so poudarili, da so našli nekaj zase, pa tudi prečudovito vreme ves teden je prispevalo k dobremu počutju in zadovoljstvu vseh. Vsi, ki so bivali v vilah, so bili navdušeni in prijetno presenečeni nad lepo obnovljenimi in opremljenimi sobami.

Oddih je potekal v lepem vzdušju, ob še lepšem vremenu in se veselimo naslednjega prihodnje leto.

Pripravila: Magda Janša

Strunjan 2021 slika 1
Strunjan 2021 slika 3