Dogodki (organiziramo)

26. srečanje z zborom članov DPABS v Kamniku in obisk arboretuma, 4. junij 2022

Letošnje srečanje z zborom članov DPABS je potekalo v Domu kulture Kamnik. Mesto Kamnik velja za mesto z bogatima zgodovino in kulturno dediščino, je mesto z dušo. Kulturni dogodki in številne prireditve bogatijo staro mestno jedro v vseh letnih časih in privabljajo obiskovalce z vseh koncev Slovenije.

Obiskali smo tudi Arboretum Volčji Potok

Preberi več

Deveti rehabilitacijski oddih v Strunjanu, 2021

Po lanskoletnem nenačrtovanem premoru zaradi covida smo se letos že devetič udeležili rehabilitacijskega oddiha v klimatskem zdravilišču Talaso Strunjan, ki nam ga vsako leto pomagajo organizirati Terme Krka Novo mesto.

Preberi več

Osmi rehabilitacijski oddih v Strunjanu, 2019

Oktobra smo že osmič po vrsti izvedli društveni rehabilitacijski oddih v Talasu Strunjan, ki počasi postaja kar naša stalna destinacija za srečanje, klepet ter seveda dihalne in telovadne vaje.

Preberi več

25. srečanje članov z zborom članov v Šaleški dolini

Letos smo se srečali 7. septembra 2019 v Šaleški dolini. Odločitev za to lokacijo je bila povezana z željo, da obeležimo 100-letnico Bolnišnice Topolšica, ki pod vodstvom priznanega strokovnjaka, Jurija Šorlija, dr. med., spec. internista, uspešno nadaljuje svoje poslanstvo pomagati bolnikom, s poudarkom na bolnikih s pljučnimi obolenji.

Preberi več

Sedmi rehabilitacijski oddih članov v Strunjanu, 2018

Letos smo se že sedmič odpravili na društveni rehabilitacijski oddih v prelepi Strunjan. Pred odhodom smo budno spremljali vremenske napovedi in kazalo je, da bo to eno najlepših bivanj v Strunjanu. Dejansko pa so nas napovedano sonce in visoke temperature razvajali le ob prihodu in zadnje tri dni našega bivanja. Preostale dni je od obetavne napovedi ostala le relativno visoka temperatura. Tudi morje je imelo v tem letnem času nadpovprečno temperaturo (med 20 in 22 stopinjami) in v njem se je kopalo skoraj več kopalcev kot septembra.

Preberi več

24. srečanje z zborom članov v Škofji Loki

Letošnje srečanje članov Društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije je potekalo v Škofji Loki. Škofja Loka je mesto z bogato zgodovino, s čudovito urejenim starim mestnim jedrom, z obilico lepih, obnovljenih starih hiš. Vsaka nosi svojo zgodbo, od gostilne Homan z veličastno lipo do lepo urejenega grajskega trga. Vmes je nekaj prijaznih lokalčkov, barvitih izložb, nasmejanih prebivalcev in radovednih turistov.

Preberi več

Šesti rehabilitacijski oddih v Strunjanu, 2017

Letošnji oddih članov DPABS je zaznamovalo predvsem lepo zgodnjejesensko vreme. Sonce in njegovi topli žarki so nas greli skoraj do konca bivanja v Strunjanu. Zjutraj nas je večinoma pozdravila meglica, ki pa se je dovolj zgodaj porazgubila. Pogumnim kopalcem ni bilo težko skočiti v morje, čeprav je imelo le okoli 19 ali 20 °C.

Preberi več

23. srečanje z zborom članov v Novi Gorici

Vsako prvo soboto v septembru se člani Društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije zberemo na letnem srečanju. Letos smo se srečali v enem najmlajših in najlepših slovenskih mest, v Novi Gorici. Srečanje je potekalo v znamenju 25. obletnice delovanja društva. Ponosni smo, da je častno pokroviteljstvo nad dogodkom prevzel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. K organizaciji dogodka je zelo veliko prispevala Mestna občina Nova Gorica, ki je bila generalna pokroviteljica dogodka.

Preberi več

Peti društveni rehabilitacijski oddih v Strunjanu, 2016

Tudi letos smo se člani Društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije zbrali v Strunjanu na rehabilitacijskem oddihu, kjer nam je osebje hotela Svoboda pripravilo prijetno dobrodošlico. Letošnje bivanje je bilo, tako kot vsa leta do zdaj, razdeljeno na pet- ali sedemdnevno bivanje z vsakodnevnimi dihalnimi vajami. 

Preberi več

22. srečanje z zborom članov v Cerkljah na Gorenjskem

Letošnje srečanje smo izvedli na Gorenjskem. Prelepi kraj Cerklje na Gorenjskem je bil naš dobri in prijazni gostitelj. Zbrali smo se pred OŠ Davorina Jenka, kjer so nas domačini prijazno sprejeli. Jutranja kavica in okrepčilo sta se prav prilegla, saj so nekateri člani pripotovali od daleč. Mnogi udeleženci so se po letu dni spet srečali, saj so člani društva z vseh koncev Slovenije. Začelo se je druženje s prijetnimi pogovori ter z izmenjavo mnenj in izkušenj.

Preberi več